-->

طريقة عمل السمك المقلى

طريقة عمل السمك المقلى



    سمك بلطى مقلى


    المقادير :
    1 كيلو سمك بلطى
    8 فصوص توم
    3 ثمرة فلفل اخضر
    معلقة خل+ ليمونة
    ملعقة كبيرة ملح
    ملعقة صغيرة فلفل اسود
    2ملعقة كبيرة كمون
    وكسبرة وكارى
    بقسماط + دقيق “للقلى”

    الطريقة :
    طبعا هنفرم التوم والفلفل ونضيف الخل والليمون والملح والتوابل ونقلب كويس
    ننضف السمك كويس ونغسله بالليمون والملح
    وبعد كده نجيب السمك ونفتح فيه فتحات كده من على سطحه عشان الخلطة تدى طعم للحم كله
    ونحط الخلطة بتاعتنا فى السمك
    ونسيب السمك فى الخلطة اطول فترة ممكنة بس مش اقل من ساعة
    عشان يبقى اخد طعم الخلطة كويس
    وبعد ماسيبت السمك فى الخلطة حوالى اربع او 5 ساعات كده
    هنبدأ نقلى السمك
    هنجيب شوية دقيق وعليهم شوية بقسماط متبل
    ونحط كل سمكة فى الخلطة دى ويكون الزيت سخن كويس ونبتدى نقلى ان شاء الله
    ونقدمه مع سلطة طحينه ومخلل وعيش سخن أو أرز مفلفل وسلطة خضراء
    Unknown
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ منال الكومى .

    flsngy