-->

كبسة ارز المندي

كبسة ارز المندي
    كبسة ارز المندي
    ***********
    المقادير:
    ******
    دجاج او لحمه ولو لحمه يبقي افضل انك لا تقطعيها
    رز بسمتي او رز طويل الحبه
    بهارات عاديه للشوربه (حبهان قرفه عيدان قرنفل)
    بهارات المندي عباره عن (حبهان مطحون +خولنجان مطحون +قرفه مطحونه +صبغه زعفران) وتخلط جميعها مع بعض وممكن العطار هو اللي يعملها وبتكون علي شكل بودره يعني ناعمه جدا
    ملح وفلفل
    سمنه
    Image may contain: food
    الطريقة:
    ******
    1- نسلق اللحمه او الدجاج ونضيف علي الشوربه فصين حبهان وقرفه عيدان وقرنفل وبعد السلق نشيل اللحمه او الدجاج من الشوربه
    2- نجيب صينيه ونضع فيها اللحمه او الدجاج ونأخد نصف كوبايه شوربه ونضع عليها ملعقه بهارات المندي ونرشها علي الدجاج او اللحمه وندخلها الفرن مش تتحمر لا تغيير لونها بس
    3- الشوربه بقا نخليها علي النار ونغسل الرز حلو قوي ونضعه علي الشوربه بالمقدار الاتي: 1كوب رز بسمتي نضع له 1ونصف كوب شوربه يعني قده مره ونصف وفي رز بيأخد قده مرتين ونتركه يستوي
    4- وفي هذه الاثناء نضع علي النار فحمه تشتعل
    5- وعلي قرب مايستوي الرز نجهز الاتي: ملعقه سمنه كبيره +بهارات المندي ونفتح الغطاء بتاع الرز وقد استوي نضع عليه الخليط السابق(نرشه بحيث انه يكون نصف الرز ابيض والنص اصفر)
    6- نعمل حفره في الرز ونجيب ورقه قصدير وفيها ملعقه سمنه ونحط عليها الفحمه المشتعله ونغطي الحله بسرعه بقطعه قماش نظيفه او ورقه قصدير ونضع الغطاء ونتركه حوالي ربع ساعه

    7- بعدين نغرفه ونضع اللحمه فوقه او الدجاج.

    Unknown
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ منال الكومى .

    إرسال تعليق

    flsngy