محشى ورق العنب باللحمة المفرومة
المقادير :
نصف كيلو ورق عنب
كوب أرز
300 جرام لحمة مفرومة ومعصجة سمن
طماطم وبصل وفلفل أخضر مقطعة لشرائح
عصير ليمون
ملح وفلفل أسود
بصلة مفرومة
بهارات
عصير طماطم
بقدونس وشبت
نعناع ناشف

2- انقعى الأرز لمدة نصف ساعة فى ماء فاتر ثم نغسله ونصفيه.
3- نجهز صلصة المحشى، بأن نشوح البصلة المفرومة فى السمن حتى تذبل وتصفر ونضيف عصير الطماطم حتى تتسبك وتثقل.
4- ضعى الأرز فى الصلصة ومعه البقدونس والشبت المفروم ثم نضيف اللحمة المعصجة، وتتبل بالملح والفلفل الأسود مع رشة من النعناع ونقلبه جيداً
تعليقات: 0
إرسال تعليق